مدیریت دسترسی و احراز هویت در شبکههای بزرگ (IAM) ابزاری نوین در حوزه ی فناوری اطلاعات به حساب میاد و بی توجهی به آن امنیت منابع رو به خطر میندازه واسه همین هم باید بدونی سازمانهای بزرگ و موفق از چه راهکارهایی واسه مدیریت دسترسی احراز هویت استفاده میکنند؛
مدیریت هویت کاربران، مشخص کردن سطح دسترسی، احراز هویت کارکنان، ارائه ی مجوز به کارمندان، گزارش نویسی و راه اندازی سیستم Single Sign On که در گام های مهم برنامه ریزی، راه اندازی و اجرا انجام میشه از جمله اقدامات مهمیه که نباید بهش بی توجه باشی.
واسه همین میخوام در ادامه به صورت مفصل در اینباره بهت توضیح بدم پس مطالعه ی این مقاله رو اصلاااا از دست نده که خیییییلی به دردت میخوره.
فهرست
✔️ معرفی 3 گام اصلی برای پیاده سازی IAM
✔️ برنامه ریزی مدیریت هویت و کنترل دسترسی چگونه انجام می شود؟
✔️ راه اندازی مدیریت هویت و دسترسی (iam)
✔️ اجرای راهکارهای امنیتی مدیریت هویت و دسترسی با چه روشهایی صورت می گیرد؟
معرفی 3 گام اصلی برای پیاده سازی IAM
به طور کلی مدیریت دسترسی و احراز هویت در شبکههای بزرگ باید در 3 مرحله ی برنامه ریزی، راه اندازی و اجرا انجام بشه تا کارکنان سطح مناسبی از دسترسی به منابع رو داشته باشند؛ حالا در ادامه بیشتر بهت توضیح میدم.
برنامه ریزی مدیریت هویت و کنترل دسترسی چگونه انجام می شود؟
یکی از اصلیترین مراحل مدیریت دسترسی و احراز هویت در شبکههای بزرگ همینه درسته برنامه ریزی... 😉
اول از همه باید بدونی که اصلا لزومی نداره که همه ی کارکنان یک شرکت یا سازمان در هر مسئولیت و سمتی که دارند به همه ی منابع دسترسی داشته باشند.
پس کارکنان باید با توجه به وظیفه ای که به عهده دارند به منابع مشخصی هم دسترسی داشته باشند.
باید تمامی کارمندان و مسئولیت آنها در سازمان مشخص بشه و با توجه به نوع وظیفه مجوزهای لازم در اختیارشون قرار بگیره.
یکی دیگه از نکات مهم که در همین گام برنامه ریزی باید بهش توجه داشته باشی اینه که اطلاعات و منابع مهم و حساس باید در اختیار افراد خاصی قرار بگیره.
حتما باید با احراز هویت چندعاملی دست سوء استفاده کننده ها رو کوتاه کنی؛ علاوه بر این استفاده از ابزارهای مختلفی مثل سنسور و دوربین هم میتونه در این زمینه بهت کمک کنه.
راه اندازی مدیریت هویت و دسترسی (iam)
حالا واسه اینکه فرآیند مدیریت هویت دسترسی بهترین نتیجه رو داشته باشه باید مرحله ی راه اندازی رو هم با دقت تموم انجام بدی.
لازمه که فعالیت تمامی کارکنانی که وظیفه ی تصمیم گیری درباره ی مجوزهای دسترسی رو به عهده دارند کاملا کنترل بشه چرا که ممکنه به دلیل سوء استفاده به منافع سازمان آسیب بزنند.
بهترین شیوه به جهت مشخص کردن مجوز و دسترسی های ارائه شده به کاربران استفاده از یک نرم افزار مناسبه.
میتونی بری سراغ برنامه های تامین کننده خدمات کاربر، در این صورت تمامی مراحل به شکل خودکار انجام میشه و میتونی متوجه بشی که نقش و مسئولیت هر کس و میزان دسترسی به مجوزها چقدره.
راستی اگه میخوای کلیییی نرم افزار کاربردی رو به صورت رایگان دانلود کنی بزن روی لینک سایت دانلود رایانه کمک به همین راحتی 😊!
⚡ اگر نیاز داشتی از خدمات پشتیبانی شبکه استفاده کنی نیاز به هیچ نگرانی نیست رایانه کمک حتی اعزام کارشناس شبکه حضوری هم داره 🤩 پس دیگه صفر تا صد کار و انجام شده بدون 👍
اجرای راهکارهای امنیتی مدیریت هویت و دسترسی با چه روشهایی صورت می گیرد؟
حالا میرسی به قدم آخر اگه دو مرحله ی قبلی رو درست و حسابی اجرا کرده باشی که اصلا نباید نگران باشی.
ببین درسته که احراز هویت سامانه یکپارچه خودش امنیت رو به همراه داره اما خُب نباید مسائل امنیتی رو نادیده بگیری.
در واقع اگه امنیت مناسبی برقرار نباشه باید منتظر حمله ی هکرها هم باشی پس تا میتونی به اقدامات حفاظتی توجه کن.
لازمه گزارش های سیستم را بررسی کرده تا از کارکرد صحیح آن اطمینان پیدا کرده و در صورت نیاز به اصلاح یا به روز رسانی نسبت به آن اقدام کنی.
حالا که با پیاده سازی راهکارهای Identity and Access Management در شرکتهای بزرگ آشنا شدی خوبه که بدونی LAM چطوری عمل میکنه؛ در جدول زیر هرچی لازمه در اینباره بدونی رو واست آوردم:
مدیریت هویت کاربران
|
مشخص کردن میزان و نوع دسترسی برای تمامی کاربران
|
مشخص کردن سطح دسترسی
|
تعیین دسترسی کاربر به منابع
|
احراز هویت کاربران
|
احراز هویت چند عاملی و تطبیقی
|
مجوز به کاربران
|
اعطای مجوز به کاربر به سطح و نوع مجاز
|
گزارش نویسی
|
ایجاد گزارش برای انطباق و ارزیابی خطرات امنیتی
|
SSO یا دسترسی با یک بار ورود
|
احراز هویت با یک پورتال
|
سوالات متداول:
❓ در ادامه میتونی پاسخ یکسری از سوالات متداول درباره ی مدیریت دسترسی و احراز هویت رو پیدا کنی... 😊
Iam مخفف چیست؟
IAM مخفف (Identity and Access Management) و به معنای مشخص کردن نقش کارکنان به جهت دسترسی به منابع می باشد.
تفاوت احراز هویت و مدیریت دسترسی چیست؟
شاید فکر کنی که احراز هویت و مدیریت دسترسی به یک معنا هستند اما باید بدونی که احراز هویت مشخص کننده ی اینه که کاربران دقیقا همان کسانی هستند که ادعا میکنند و مدیریت دسترسی نیز به آن کاربران اجازه ی دسترسی به منابع را خواهد داد.
کد احراز هویت چیست؟
به طور کلی این کد، بخش کوچکی از اطلاعات است که به جهت اصالت سنجی مورد استفاده قرار می گیره در رمزنگاری این کد با نام کد احراز هویت نیز شناخته میشه.
احراز هویت چیست؟
احراز هویت شامل مراحلی است که هویت فرد را تایید کرده و به جهت جلوگیری از سوء استفاده ی اطلاعات و اموال در بسیاری از سایت ها استفاده میشه.
تفاوت سامانه pam و IAM چیست؟
IAM دسترسی به منابع و برنامه ی کاربران مختلف یک سازمان و PAM بر مدیریت دسترسی کاربران و مدیران ممتاز تمرکز داره.
مهمترین مزیت های مدیریت دسترسی و احراز هویت چیست؟
از جمله اصلیترین مزایای IAM میشه به افزایش بهره وری، بالا رفتن امنیت و بهبود تجربه کاربری اشاره کرد.
بهترین ابزارهای مدیریت دسترسی و احراز هویت کدامند؟
MFA (احراز هویت چند عاملی، تشخیص احراز هویت از طریق چهره، اثر انگشت و...) ، SSO (دسترسی با یک بار ورود، یعنی ورود کاربر با یک سیستم) و Azure AD (مهمترین مزیتMicrosoft Azure Active Directory یکپارچگی با دیگر خدمات مایکروسافت) از جمله مهمترین ابزارهای مدیریت دسترسی و احراز هویت است.
و اما کلام آخر...
خُب... دیگه رسیدیم به آخر مقاله و امیدوارم الان با مدیریت دسترسی و احراز هویت در شبکه های بزرگ آشنا شده باشی؛ درصورتیکه مایلی برای مسائل مربوط به شبکه میتونی از مرکز تخصصی پشتیبانی شبکه رایانه کمک راهنمایی بگیری و اگه سوال یا مشکلی در حوزه های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری داری میتونی از طریق تماس با کارشناسان رایانه کمک از طریق شماره های 9099070192 با تلفن ثابت و 0217129 با استفاده از تلفن همراه مشکلت رو حل کنی. در ضمن اگه نظری داری حتما در بخش دیدگاه ها واسم بنویس...
اگه میخوای تکنیک و آموزش های بیشتری در حوزه های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری یاد بگیری سری به سایت آموزش کامپیوتر و موبایل رایانه کمک بزن که پشیمون نمیشی... 😉
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.