یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه سوئیچ که شاهد استفاده از اون در اغلب شبکه های کامپیوتری هستیم. اگه قصد خرید سوئیچ برای دفتر کار یا سازمانت رو داری باید بهت بگم در حین خرید باید به یه سری نکات مهم دقت کنی تا در نهایت بتونی سوئیچی متناسب با عملکرد مورد انتظارت خریداری کنی. علاوه بر این باید اولویت هات رو مشخص کنی و به تناسب اون ها خریدت را انجام بدی. مثلاً باید ببینی که تعداد پورت های در دسترس سوئیچ برات مهمتره یا اینکه بتونی روی پورت ها یه سری تنظیمات انجام بدی. من تو این مقاله قصد ارائه راهنمای خرید سوئیچ شبکه بهت رو دارم و میخوام بهت کمک کنم که با نکات مهمی که در حین خرید سوئیچ شبکه باید بهش توجه بشه آشنا بشی و در انتها با خوندن این مقاله بتونی سوئیچی متناسب با کارایی مد نظرت خریداری کنی.
البته تنوع گسترده سوئیچ های شبکه موجود در بازار میتونه کار رو برای خریدار سخت کنه و نتونه از بین این همه تنوع گسترده موجود سوئیچ دلخواهش رو انتخاب و خریداری کنه. اما خوندن این راهنما میتونه به این دسته از افراد هم کمک کنه تا خرید راحتتری داشته باشند. با من در ادامه مقاله همراه باش تا به بررسی این نکات مهم بپردازیم.
فهرست
✅سوئیچ شبکه چیست؟
✅چه نکاتی را قبل از خرید سوئیچ شبکه باید بدانیم؟
✅جمع بندی
سوئیچ شبکه چیست؟
سوئیچ شبکه به دستگاهی گفته میشه که از اون برای برقراری اتصال بین سیستم ها و دستگاه های مختلف تو شبکه که قصد برقراری تعامل بین اون ها رو داریم استفاده میشه. اتصالاتی که بین این سیستم ها و دستگاه ها شکل میگیره معمولاً با استفاده از کابل انجام میشه و با این کار بین دستگاه های گیرنده و فرستنده تعامل برقرار میشه. بزار با یه مثالی موضوع رو برات شفافتر کنم. سوئیچ شبکه رو میتونیم به عنوان یه مامور راهنمایی رانندگی در نظر بگیریم که وظیفه اصلی اون هدایت کردن ترافیک در جهت مناسبه. پس وقتی که یه دستگاه میخواد واسه یه دستگاه دیگه اطلاعاتی رو ارسال کنه، سوئیچ باید بتونه مقصد اطلاعات رو تشخیص بده و اگه نتونه این کار را انجام بده بسته های اطلاعاتی به یه دستگاه دیگه مثل روتر ارسال میشه و این اجازه رو به اون دستگاه میده تا در رابطه با اون اطلاعات تصمیم درست رو بگیره.
از نظر نوع کاربری دو نوع سوئیچ مختلف PoE و None-PoEدر بازار وجود داره. علاوه بر این دستهبندی دیگهای هم برای سوئیچ ها در نظر گرفته شده و با توجه به نحوه مدیریت و قابلیت های سوئیچ میشه اون ها را در دستهبندی مجزایی قرار داد.
چه نکاتی را قبل از خرید سوئیچ شبکه باید بدانیم؟
اگه قصد خرید سوئیچ برای شبکه رو داری باید در وهله اول تجهیزاتی که توی زیرساخت اون شبکه موجود داری رو در نظر بگیری و سوئیچ هایی رو برای خرید انتخاب کنی که در اتصال با اون تجهیزات هیچ محدودیتی ندارن. عدم توجه به این موضوع میتونه از نظر اقتصادی به ضرر تو تموم بشه. چون مجبور میشی یا سوئیچ رو عوض کنی و یا اون تجهیزات رو با یه تجهیزات جدید جایگزین کنی و این قضیه نیاز به صرف هزینه داره. پس سازگاری سوئیچ با تجهیزات شبکه در نهایت منجر به کاهش هزینه و زمان خواهد شد. راستی اگه در آینده قصد داری شبکهات رو توسعه بدی حتماً این موضوع رو در حین خرید سوئیچ لحاظ کن و سوئیچی رو برای خرید انتخاب کن که با نیاز های آینده شبکت همخونی داشته باشه. در ادامه یه سری نکات مهم که قبل از خرید سوئیچ باید اون ها رو مدنظر قرار بدی رو بهت میگم:
توجه به تعداد کاربران شبکه
یکی از اصلیترین مواردی که در حین انتخاب سوئیچ شبکه باید بهش دقت کنی اینه که تعداد کاربران شبکه چند نفره و به تناسب اون سوئیچ متناسب رو خریداری کنی. مثلاً اگه تعداد کاربران شبکه ۵۰ نفر باشه و در آینده شبکه نیاز به توسعه چندانی نداشته باشه، خرید یه دستگاه سوئیچ برای شبکه به نظر کافیه! البته به این نکته مهم دقت کن که تعداد پورت های سوئیچ همیشه باید از نیاز فعلی سازمانت یکم بیشتر باشه تا اگه در آینده اون شبکه رو توسعه دادی با مشکل کمبود پورت مواجه نشی.
پیشنهاد مطلب: اگر قصد خرید سوئیچ داری مقاله آشنایی با انواع سوئیچ های شبکه میکروتیک رو از دست نده.
توجه به اولویت کاربران شبکه
نکته بعدی که در حین انتخاب سوئیچ شبکه باید مدنظر قرار بدی اینه که ببینی کاربران شبکه چه اولویت هایی دارند و به تناسب اون سوئیچ با مشخصات مناسب را انتخاب کنی. مثلاً اگه اولویت کاربران موجود در شبکه سرعته و به این موضوع بیشتر از حجم انتقال اطلاعات توجه میکنن باید سوئیچ های مگابایتی رو برای خرید انتخاب کنی. اما اگه میزان انتقال اطلاعات به عنوان اولویت اصلی کاربران شبکه هست باید سوئیچ های گیگابایتی رو برای خرید انتخاب کنی.
توجه به تعداد تجهیزاتی که برای اتصال به سوئیچ در شبکه سازمان موجود میباشد
یکی دیگه از نکات مهمی که در حین خرید سوئیچ شبکه حتماً باید بهش توجه کنی، در نظر گرفتن تعداد تجهیزات شبکه که قرار به سوئیچ وصل بشن هست. چون اگه سوئیچی رو بخری که نتونی یه سری از تجهیزاتت رو بهشون وصل کنی عملاً هزینهای که بابت خرید سوئیچ پرداخت کردی هدر میره و اون سوئیچ نمیتونه کار های مورد انتظارت رو انجام بده. پس علاوه بر اینکه به تعداد کاربران شبکه دقت میکنی، به تعداد تجهیزاتی که میخوای به سوئیچ وصل کنی هم دقت کن و این دوتا رو با هم جمع بزن و به تناسب اون سوئیچ با تعداد پورت مناسب رو برای خرید انتخاب کن.
توجه به موضوع توسعه شبکه در آینده
یه سری افراد وقتی که میخوان یه سوئیچ برای شبکشون بخرن فقط نیاز فعلی سازمان رو مد نظر قرار میدن و سوئیچی رو میخرن که بتونه نیاز های فعلی رو برطرف کنه. متاسفانه بعد از اینکه کلیه پورت های سوئیچ پر میشن، اگه بخوای یه کاربر یا یه دستگاه جدید رو به سوئیچ وصل کنی دیگه نمیتونی این کار رو انجام بدی! چون همه پورت ها پر شدن و برای اضافه کردن اون دستگاه یا کاربر جدید به شبکه نیاز به تهیه سوئیچ جدید خواهی داشت. خوب خرید یه سوئیچ جدید واسه یه کاربر یا یه دستگاه عملاً غیر منطقیه و باعث میشه تا هزینه های سنگینی به سازمان تحمیل بشه. پس موقع خرید سوئیچ حتماً موضوع توسعه شبکه رو هم مد نظرت قرار بده و سعی کن جوری خرید کنی که یه تعداد پورت خالی توی سوئیچت باقی بمونه. مطمئن باش این پورت های خالی نه تنها به سازمان ضرری نمیزنه بلکه در آینده باعث میشه تا سازمان از خرید سوئیچ مجزا برای کاربر جدید یا دستگاه جدید بینیاز بشه.
برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه توسعه شبکه های کامپیوتری میتونی با کارشناسان رایانه کمک از طریق شماره 9099071540 و یا 9099070192(از طریق تلفن ثابت) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
توجه به نقش سوئیچ در شبکه هوشمند
اگه میخوای یک شبکه گسترده و هوشمند راه اندازی کنی، نیاز به خرید چند تا سوئیچ داری. چون هر سوئیچ توی این شبکه یه عملکرد به خصوص رو انجام میده. مثلاً یه سری سوئیچ ها که سرعتشون بالاتر هست رو میتونی برای کنترل ترافیک شبکه مورد استفاده قرار بدی. البته این نکته مهم را هم در نظر داشته باش که اگه قصد استفاده از چند تا سوئیچ توی شبکه رو داری باید یکی از سوئیچ ها رو به عنوان سوئیچ هسته مرکزی یا Core SW کانفیگ کنی و بعد از اون بقیه سوئیچ ها رو به اون سوئیچ مرکزی وصل کنی.
توجه به سرعت سوئیچ در حین خرید
اون دسته از سازمان هایی که تعداد کاربراشون زیاده، براشون خیلی مهمه که سرعت تجهیزات مختلفی مثل سوئیچ بالا باشه تا در نهایت شبکه دچار افت سرعت نشه و کاربرا بتونن با سرعت مناسبی به شبکه متصل شن. پس در حین خرید حتماً سوئیچهایی که از سرعت بالاتری برخوردار هستن را برای خرید انتخاب کن! چون سرعت سوئیچ به صورت مستقیم بر روی پتانسیل و کارایی شبکه تاثیرگذاره.
پیشنهاد مطلب: می دونستی با kvm سوئیچ چندین کامپیوتر را به صورت همزمان کنترل کنید، مقاله انواع سوئیچ kvm وکاربرد آن رو از دست نده.
توجه به فضای نگهداری مناسب برای سوئیچ
هرچی تعداد پورتهای یه سوئیچ بیشتر باشه، برای اینکه بتونی اون رو خنک کنی نیاز به تجهیزات خنک کننده قویتری داری. بنابراین برای اینکه بتونی طول عمر و کارایی سوئیچ شبکهات رو افزایش بدی حتماً از کولینگهای مناسب برای خنک کردن سوئیچت استفاده کن.
توجه به نوع سوئیچ در حین خرید
اگه تو سازمان شما یه اتاق سرور مجزا وجود داره و توی اون اتاق برای سوئیچها رک اختصاصی در نظر گرفته شده، پیشنهاد میکنم سوئیچهای رک مونت رو برای خرید انتخاب کنی. اما برای دفاتر کار کوچیک با فضای کاری محدود خرید سوئیچهای رومیزی توصیه میشه.
توجه به برند عرضه کننده سوئیچ در حین خرید
برندهای مختلفی در بازار به کار تولید سوئیچ شبکه مشغول هستن و هر کدوم از اونها قیمت متفاوتی را برای عرضه محصولاتشون در نظر گرفتن. قبل از اینکه اقدام به خرید سوئیچ شبکه کنی حتماً اعتبار برندی که قصد خرید از اون رو داری رو مورد بررسی قرار بده و نظرات کاربران در رابطه با اون برند رو بخون و اگه دیدی اون برند در بین مردم محبوبه و نظرات منفی کمتری داره، اون سوئیچ رو برای خرید انتخاب کن و در غیر این صورت از خرید سوئیچهای اون برند صرف نظر کن.
توجه به قیمت سوئیچ
این موضوع تقریباً واسه همه مهمه که قیمت سوئیچی که برای خرید انتخاب کردن نسبت به کاراییش مناسب و منطقی باشه و اون سازمان توانایی تهیه اون سوئیچ رو برای هندل کردن کارها داشته باشه. اگه یه کسب و کار کوچیک داری میتونی سوئیچهای غیر مدیریتی که تعداد پورتهاشون پایینتر هست رو برای خرید انتخاب کنی. چون این سوئیچها علاوه بر اینکه نیاز تو رو به راحتی پاسخ میدن از قیمت مناسبی هم برخوردار هستن. اما برای سازمانها و موسسات بزرگ که تعداد کاربران اونها بالا هست نیاز به خرید سوئیچ مدیریتی با ظرفیت بالا وجود داره. البته قیمت این نوع سوئیچها نسبت به سوئیچهای نوع اول به مراتب گرونتره ولی برای سازمانهای بزرگ صرف این هزینه زیاد برای تهیه سوئیچ منطقیه.
پیشنهاد مطلب: تفاوت جونیپر و سیسکو رو در مقاله معرفی سوئیچ جونیپر بخون.
توجه به نحوه مدیریت سوئیچ
سوئیچ های غیر قابل مدیریت سوئیچهایی هستن که معمولاً تو لایه Access ازشون برای اتصال کاربر نهایی به شبکه استفاده میشه. معمولا این سوئیچها قیمت مناسبی دارن. سوئیچهای مدیریتی هم خودشون دارای دو نوع مختلف سوئیچهای هوشمند و مدیریتی لایه ۲ و لایه ۳ هستند. برای انتخاب سوئیچ مدیریتی موارد مختلفی مثل میزان تنظیمات، دسترسی کاربران و راهکارهای امنیتی در نظر گرفته شده برای شبکه تاثیرگذار هستند. مثلاً سوئیچهای لایه ۳ عموماً تو لایه Core و با تنظیمات پیچیدهتری پیکربندی میشن و هزینهای که بابت خرید اونها میبایست پرداخت بشه هم بالاتر خواهد بود. این در حالیه که سوئیچهای لایه دو و سوئیچهای هوشمند در لایه میانی قرار میگیرند و برای پیکربندی آنها تنظیمات کمتری انجام میشه.
ظرفیت و سرعت سوئیچینگ
ظرفیت سوئیچینگ در اصل برابر با مجموع سرعت ارسال و دریافت همه پورتهای سوئیچ هست. این موضوع به این معنیه که افزایش ظرفیت سوئیچ منجر به افزایش حجم دادهای که اون سوئیچ در هر لحظه میتونه منتقل کنه خواهد شدو سرعت سوئیچینگ هم در واقع اون زمانیه که نیازه تا کار پردازش پکتهای ارسالی و دریافتی انجام بشه. پس هرچی سرعت سوئیچینگ بالاتر بره، تعداد پکتهای دانلود یا آپلود شده در هر لحظه هم افزایش پیدا میکنه.
توجه به اندازه سوئیچ
یکی از اصلیترین نکاتی که در حین انتخاب و خرید سوئیچ برای شبکه باید حتماً مد نظر قرار گرفته بشه، در نظر گرفتن اندازه سوئیچه. همونطور که پیشتر هم بهش اشاره کردم سوئیچهای موجود در بازار دارای ابعاد و اشکال متفاوتی هستند و حتماً قبل از خرید سوئیچ باید به اندازه سوئیچ هم دقت کنی. چون هر سازمان و موسسه فضای مشخصی رو برای قرار دادن سوئیچ در نظر گرفته و اگه ابعاد و اندازه سوئیچ بیش از حد بزرگ باشه ممکنه نتونه سوئیچ و لوازم جانبی مرتبط با اون رو توی اون فضا جا بده و این موضوع باعث افتاد به دردسر افتادن اون موسسه خواهد شد. یه مسئله کلی هم که این وسط وجود داره اینه که افزایش تعداد پورت در سوئیچ منجر به افزایش ابعاد و اندازه سوئیچ میشه. علاوه بر این همونطور که میدونی سوئیچها برای اینکه خنک بشن نیاز به یه فضای مناسب دارند و قرار دادن اونها تو جاهای تنگ که هوا توش جریان نداره باعث میشه سوئیچ داغ کنه و از کار بیفته.
پس بهت توصیه میکنم در انتخاب سوئیچ بعد از اینکه نیازهای سازمان در خصوص تعداد پورتهای مورد نیاز برای اتصال کاربران و دستگاهها به سوئیچ را در نظر گرفتی و یه سوئیچ با تعداد پورت مناسب که تعداد پورتهاش از تعداد کاربران و دستگاهها یکم بیشتره رو برای خرید پیدا کردی، حتماً ابعاد و اندازه سوئیچ مد نظرت رو چک کن و ابعاد و اندازه فضایی که قراره سوئیچ رو توی اون قرار بدی رو هم به دست بیار و یه بررسی کن ببین که آیا با قرار دادن سوئیچ توی اون فضا سوئیچ از نظر خنک شدن به مشکل نمیخوره و آیا اصلاً سوئیچ توی اون فضا جا میشه یا نه. سپس اگه جواب این سوالها مثبت بود برای خرید اون سوئیچ اقدام کن. اما اگه دیدی جواب این سوالها منفی بود سراغ یه سوئیچ دیگه از یه برند دیگه برو تا در نهایت بتونی برای اون فضای سوئیچ مناسب خریداری کنی که علاوه بر اینکه توی اون فضا جا میشه بتونه نیازهای سازمانت رو هم برطرف کنه.
تعداد و نوع پروت و سرعت سوئیچ
یه اصل کلی وجود داره و اون هم اینه که افزایش تعداد پورتها در سوئیچ منجر به افزایش ابعاد و اندازه سوئیچ میشه. همونطور که میدونی سوئیچهایی که توی بازار وجود هستند هر کدوم توسط برندهای مختلفی تولید و به بازار عرضه شدن. بنابراین به تناسب برند عرضه کننده سوئیچ، ابعاد سوئیچهای مختلف حتی با تعداد پورت یکسان هم با همدیگه متفاوته. در حین خرید سوئیچ باید به مشخصات فنی سوئیچ هم توجه کنی. یکی از اصلیترین مشخصات فنی سوئیچ سرعت انتقال سوئیچه. به طور کلی سوئیچهای شبکه با پورتهایی با سرعت 10/100 MB/S و 10/100/1000 MB/S یا 10 گیگابایت بر ثانیه و بالاتر توی بازار وجود دارن. پورتهای این سوئیچها یا از نوع فیبر نورین یا مسی و یا ترکیبی از این دو مورد.
یه نکته بسیار مهم که وجود داره اینه که تو سوئیچهای مدیریتی و حرفهای میتونی پورت رو به صورت ماژولار به سوئیچ اضافه کنی. این موضوع برای سازمانهای بزرگ خیلی حائز اهمیته! چون در صورت توسعه شبکه در آینده و اضافه شدن کاربر یا دستگاه جدید به شبکه با استفاده از این قابلیت بدون نیاز به خرید سوئیچ جدید یا تعویض سوئیچ میتونن پورتهای سوئیچ را افزایش بدن. عوامل مختلفی در تعیین نوع پورت شبکه تاثیرگذاره که از اون جمله میتونم به توجه به زیرساخت شبکه و سرعت مورد نیاز کاربران اشاره کنم. از بین همه پورتهای شبکه پورتهای Uplink ساخته شده از جنس فیبر نوری نسبت به پورتهای مسی از سرعت و قیمت بالاتری برخورد دارند و معمولاً از اونها برای برقراری ارتباط بین تجهیزات اصلی شبکه مثل فایروال، سرور و روتر استفاده میشه.
سوئیچ None-PoE یا PoE ؟ کدام یک را برای خرید انتخاب کنیم؟
اگه تو شبکه سازمان یه سری تجهیزات وجود دارن که تامین برق اونها از بستر شبکه انجام میشه، بهتره سوئیچهای نوع PoE یا همان Power Over Ethernet رو برای خرید انتخاب کنی. چرا که این سوئیچها امکان تامین برق مورد نیاز دستگاههایی که مثل اکسس پوینت، دوربینهای IP و تلفنهای VOIP رو دارن. اما اگه چنین تجهیزاتی رو توی شبکه نداری و میدونی که در آینده هم قصد خرید این تجهیزات رو نداری میتونی سوئیچهای نوع Non-PoE رو برای خرید انتخاب کنی. در حین خرید سوئیچ PoE باید به مواردی مثل حداکثر توان تامین برق دستگاه، تعداد پورت های مجهز به PoE، نوع مدیریت و ظرفیت سوئیچ، تعداد و نوع Uplink، نوع استاندارد PoE و مواردی از این دست توجه کنی.
جمع بندی
تو این مقاله سعی کردم یه راهنمای خرید جامع و کامل برای تهیه سوئیچ شبکه در اختیارت قرار بدم تا اگه قصد خرید این دستگاه کاربردی برای سازمانت رو داری بتونی با در نظر گرفتن نکات عنوان شده در این مقاله خرید بهتری داشته باشی. حتماً در نظر داشته باش که سوئیچی که برای خرید انتخاب میکنی قابلیت توسعه در آینده رو داشته باشه و تعداد پورتهاش یکم بیشتر از نیاز فعلی سازمان باشه تا اگه یه دستگاه جدید یا یه کاربر جدید رو خواستی به اون اضافه کنی با مشکل مواجه نشی. وجود برند های مختلف عرضه کننده سوئیچ شبکه در بازار ممکنه کار انتخاب سوئیچ مناسب رو برای کاربرا کمی سخت کنه. نظر تو در این رابطه چیه؟ تو خرید سوئیچ های شبکه تولید شده توسط کدوم برند رو به کاربرا توصیه میکنی؟ دلیلت برای این انتخاب چیه؟
ممنون میشم نظرات و تجربیات مفیدت در این رابطه رو در بخش کامنت با من و بقیه کاربرا در میون بزاری. در آخر میخوام ازت تشکر کنم که تا آخر این مقاله با من همراه بودی و امیدوارم تونسته باشم بهت کمک کنم تا بتونی یه سوئیچ خوب و کاربردی متناسب با نیاز های سازمان تهیه کنی.
اگر سوالی در خصوص کامپیوتر و موبایل داشتی، به راحتی میتونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک از طریق شماره 9099071540 و یا 9099070192(از طریق تلفن ثابت) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.