از مشکلات رایج کاربران کامپیوتر خرابی های ناگهانی می باشد. با داشتن آگاهی و یک دانش حداقلی می توانید در برخی از مواقع مشکلات را عیب یابی و تا حدودی مرتفع نماید . قابل ذکر است که گاهی علت این مشکلات در خرابی قطعات سخت افزاری است، در این صورت نیاز است از یک تکنسین و یا مراکز ارائه دهنده خدمات مرتبط با تعمیر کیس کامپیوتر کمک دریافت نمایید.در ادامه به نحوه عیب یابی و تعمیر کامپیوتر می پردازیم.
فهرست
✅بررسی حالت dead یا روشن نشدن کامپیوتر
✅عیب یابی کامپیوتر زمانی که سیستم روشن می شود
✅روشن شدن سیستم و بالا نیامدن ویندوز
✅روشن شدن سیستم و شنیدن صدای بوق متناوب
✅روشن شدن کیس و نداشتن تصویر
✅خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر
✅بررسی سطح روی مادربرد
✅سخن آخر
بررسی حالت dead یا روشن نشدن کامپیوتر
ممکن است طبق روال عادی دکمه power را بفشارید و کیس شما روشن نشود در این شرایط بهتر است از صحت اتصالات و جریان برق مطمئن شوید. در گام نخست اتصال جریان برق، دوشاخه و کابل را چک نمایید و بعد دکمه پشت کیس را بررسی کنید و آن را روی حالت on قرار دهید. زمانی که مطمئن شدید در منبع تغذیه و جریان برق مشکلی وجود ندارد تمام قطعاتی که به مادربورد متصل هستند را به غیر از سیم برق از آن جدا کنید اگر با انجام این کار نیز سیستم شما روشن نشود احتمالاً مادربرد يا منبع تغذيه کیس دچار مشکل شده است و ضرورت دارد این دو قطعه توسط تکنسین بررسی شود و در صورت نیار تعویض گردد.
عیب یابی کامپیوتر زمانی که سیستم روشن می شود
در ادامه بررسی راه کارهایی برای عیب یابی و تعمیر کامپیوتر در منزل موردی را بررسی می کنیم که کامپیوتر روشن می شود. گاهی از اوقات خرابی کامپیوتر به صورتی اتفاق می افتد که با فشردن دکمه power چراغ های آن روشن می شود ولی دو مشکل عمده وجود دارد:
🟠روشن شدن سیستم و بالا نیامدن ویندوز
🟠روشن شدن سیستم و شنیدن صدای بوق متناوب
تا حالا شده بخواهید یک سری فایل از گوشی آیفون به کامپیوتر ویندوزی یا مک انتقال دهیدد با دانلود نرم افزار AnyTrans خیلی راحت می تونی.
روشن شدن سیستم و بالا نیامدن ویندوز
اگر پس از فشردن دکمه پاور چراغ ها به صورت عادی روشن شدند ولی سیستم در اصطلاح بالا نیامد می توانید از روش آزمون و خطا قطعه خراب را پیدا کنید. در این روش لازم است تمام قطعه های روی مادربرد را به جز کابل دیتا و تغذیه را خارج کنید سپس قطعات سخت افزاری مانند رم، سی پی یو، مودم، هارد دیسک، کارت گرافیک، و ... را به صورت تک به تک مجدداً وصل نمایید و قطعه را امتحان کنید و این کار را تا پیدا کردن قطعه معیوب ادامه دهید.
روشن شدن سیستم و شنیدن صدای بوق متناوب
در تعمیر کیس و نحوه عیب یابی آن ممکن است با شنیدن صدای صدای بوق متداوم پس از روشن کردن کیس مواجه شوید. صدای بوق متداوم به دو صورت ممکن است شنیده شود که هریک دلایل خاص خود را دارد در مورد اول صدای بوق به صورت کشیده و متداوم به مدت ۳ الی ۴ ثانیه شنیده می شود و در مورد دوم بوق کمتر از یک ثانیه پشت سر هم می باشد که عمده علت این موضوع خرابی سخت افزار یا کثیف بودن قطعات می باشد.
مشکل بوق متداوم پس از روشن کردن کامپیوتر معمولاً به دلیل قرار نگرفتن صحیح رم در اسلات جای گذاری می باشد اگر با این مشکل مواجه شدید ابتدا رم را با دقت از جای خود خارج کنید و پایه های آن را تمیز کنید و مجدد در سرجای خود قرا دهید دقت کنید تا رم به درستی نصب شود چرا که اگر این قطعه شل و یا معکوس قرار دهید مشکل شما حل نمی شود و صدای بوق را با هر بار روشن کردن کیس خواهید شنید.
حالت بعدی که بعد از شنیدن بوق ممتد از کیس نیاز است بررسی کنید حالتی است که اولین بوق 3 تا ۴ ثانیه طول میکشد و بعد از آن دو بوق کوتاه پشت سر هم زده میشود. در این مواقع به احتمال زیاد مشکل از کارت گرافیک می باشد کثیف بودن یا عدم قرارگیری صحیح روی مادربرد و یا خرابی کارت گرافیک ممکن است سبب ایجاد بوق ممتد پس از روشن کردن کامپیوتر شود. این قطعه را نیز مانند رم بررسی نمایید.
ناگفته نماند علاوه بر خرابی و یا عدم قرارگیری صحیح قطعات سخت افزاری ممکن است به علت کثیف شدن کیس و وجود غبار درون دستگاه این صدای بوق ها شنیده شود.
همچنین برخی از مادربرد ها بوق های هشدار مخصوص خود را دارند و باید با مراجعه به دفترچه راهنمای مادربرد علت هر مدل بوق را بررسی کرد.
نکته مهم بعدی این است که صدای بوق سلامت و یا هشدار مشکلات سخت افزاری در برخی مادربرد های قدیمی تنها وقتی شنیده میشود که قطعه buzzer که وظیفه به صدا دراوردن بوق سلامت و یا بوق های هشدار می باشد بر روی مادربرد متصل شده باشد.
🔴بیشتر بخوانیم: اگه میخوای سیستم دست دوم بخری اما نمیدونی چه مواردی رو لازمه توجه کنی مشاوره خرید لپتاپ دست دوم میتونه کمکت کنه. بزن روی لینک تا با خدمات یک مشاوره خرید کامپیوتر بیشتر آشنا بشی.

روشن شدن کیس و نداشتن تصویر
از مشکلات رایج بعدی روشن شدن کامپیوتر و عدم نمایش تصویر می باشد. این خطا به احتمال بسیار زیاد مربوط به کارت گرافیک می باشد. اگر با این مشکل روبرو شدید دلایلی مانند خرابی کابل اتصال کارت گرافیکی به صفحه نمایش، سیستم برق رسانی مانیتور و یا کارت گرافیک را بررسی نمایید . ناگفته نماند در برخی از مواقع سوختن مانیتور و یا اختلال در بایوس سیستم نیز ممکن است به دلایلی مانند نوسانات برق رخ بدهد در نتیجه با روشن کردن کیس با عدم نمایش تصویر مواجه شوید.
پیشنهاد مطلب: برای پیدا کردن و نصب خودکار درایورهای قطعات سخت افزاری کامپیوتر می تونی به راحتی دانلود درایور پک رو انجام بدی.
خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر
در ادامه روش های عیب یابی و تعمیر کامیپوتر به مورد خاموش شدن ناگهانی کیس می پردازیم. در این مورد چند دقیقه بعد از روشن کردن کامپیوتر به صورت خودکار خاموش می شود و علت شایع در این شرایط داغ شدن CPU است. ممکن است فن دستگاه عملکرد خوبی نداشته باشد و یا سوخته باشد که به طبع عدم وجود یک فن موجب می شود تا قطعات اصلی مانند CPU در مدت زمان کوتاهی داغ شوند و در نتیجه کامپیوتر به صورت ناگهانی خاموش شود.
بررسی سطح روی مادربرد
بعد از بازکردن کیس سطح روی مادربرد را بررسی کنید و مطمئن شوید که خازن ها به صورت عادی روی مادربرد قرار گرفته اند یکی از مشکلات رایج در کامپیوترهای قدیمی باد کردن و یا ترکیدن خازن و نشت مواد درون آن می باشد در این صورت ضرورت دارد تا از خدمات تعمیر سخت افزاری برای تعمیر مادربرد خود استفاده نمایید.

سخن آخر
ضمن تشکر از همراهی شما در این مقاله طریقه عیب یابی و تعمیر کیس کامپیوتررا بررسی نمودیم. اگر سوالی در این خصوص داشتید میتوانید با مجموعه رایانه کمک تماس بگیرید. رایانه کمک سالهاست در زمینه حل مشکلات اینترنتی و کامپیوتری درراه های تماس با ما شماره هوشمند9099071540 که از طریق تلفن های ثابت و همچنین شماره اعتباری0217129 از طریق موبایل یا تلفن ثابت با ما در ارتباط باشید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید