مراحل نصب ترانکینگ شبکه بسیارساده بوده و پیچیدگی خاصی ندارد البته این بدان نیست که افراد غیر متخصص نیز میتوانند از عهده ی آن برآیند بهتر است نصب ترانکینگ و دیگر اجزای شبکه را به فردی متخصص بسپارید. از ترانکینگ برای حفاظت از کابلها و تجهیزات الکتریکی شبکه، اضافه کردن پریز، ورودی و خروجیها استفاده شده و لازم است به جهت افزایش زیبایی و جلوگیری از به هم ریختگی کابلها حتما ترانک در شبکه بکار گرفته شود.
ما در این مقاله ی آموزشی از رایانه کمک تصمیم داریم به آموزش مراحل نصب ترانکینگ شبکه به زبان ساده بپردازیم، پس اگر میخواهید با نصب ترانکینگ شبکه کامپیوتر آشنا شده و خود اقدام به نصب آن کنید مطالعه ی این مقاله از رایانه کمک را از دست ندهید. تیم پشتیبانی شبکه رایانه کمک با ارئه خدمات پشتیبانی شبکه و امنیت شبکه همیشه همراه شماست تا با خیال آسوده مشکلات مربوط به کامپیوتر و شبکه خود را رفع نمایید.
علاوه بر این در صورتیکه به مباحث کامپیوتری علاقه دارید میتوانید مقالات آموزشی بیشتر را در سایت آموزشی رایانه کمک مطالعه نمایید.
آنچه در این مقاله مطالعه میکنید
✅ترانکینگ Trunking شبکه چیست؟
✅انواع ترانکینگ شبکه در کامپیوتر
✅ابزارهای مورد نیاز برای نصب ترانک شبکه کامپیوتر و لپ تاپ
✅لوازم جانبی ترانکینگ کردن شبکه
✅آموزش نصب ترانکینگ شبکه (به صورت قدم به قدم)
✅پیدا کردن مسیر نصب ترانکینگ شبکه
✅اندازه گیری ترانکینگها
✅نصب بدنه ی ترانک
✅نصب پارتیشن ترانک
✅طریقه نصب پریز برق
✅نکات مهم در نصب ترانکینگ شبکه
✅سخن پایانی:
ترانکینگ Trunking شبکه چیست؟
ترانکینگ (Trunking) یا ترانک شبکه در واقع محفظه ای است که معمولا از جنس PVC یا ABS ساخته شده و از آن به جهت محافظت و پنهان کردن کابلها در شبکه های کامپیوتری، تلفنهای سانترال و سیم کشیها استفاه میشود. ترانک با ایجاد مسیر و امکان اضافه کردن انواع پریز و درگاه های ورودی و خروجی میتواند از کابل و سیمها در برابر رطوبت و گرد و غبار محافظت کند. ترانکها دارای درب هستند و هر شاخه ی آن بصورت 2 متری عرضه میشود، علاوه بر این شیارهایی به جهت پارتیشن بر روی آن وجود دارد که با قرارگیری کابلها در آنها نظم بیشتری در شبکه ایجاد خواهد شد.
میدونی کارت شبکه چیست و بخش ها دارد؟
انواع ترانکینگ شبکه در کامپیوتر
ترانک شبکه به انواع مختلفی به شرح ذیل تقسیم میشود و قیمت ترانک با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود:
ترانک دیواری: معمولا از ترانکینگهای دیواری در ادارات و ساختمانها استفاده میشود، ترانکینگهای دیواری پرکاربردترین نوع ترانکهای شبکه هستند.
ترانک دفنی: این نوع از ترانکها بصورت توکار هستند و مناسب برای سقفهای کاذب میباشند.
ترانک ستونی: از این مدل ترانکینگها نیز بیشتر در سالنهای کنفرانس و همایشها استفاده میشود. ترانکهای ستونی در انواع دیواری و ایستاده در شکلهای دایره و مکعب مستطیل تولید و عرضه میشوند.

لازم است بدانید داکت شبکه شباهت بسیاری با ترانکینگ دارد البته بین آنها تفاوتهایی نیز وجود دارد اما بطور کلی از داکت شبکه که بهصورت یک کانال پلاستیکی است در محیطهای مسقف و به جهت عبور سیم و کابلهای مختلف استفاده میشود داکتها برخلاف ترانک شبکه قابلیت نصب کلید و پریز را نداشته و از جمله تفاوتهای داکت و ترانک میتوان به سهولت در نصب داکت برق و ارزانتر بودن قیمت آن اشاره کرد.
حال که با ترانک و تفاوت آن با داکت آشنا شده اید بهتر است ابزارها و متعلقات لازم برای نصب ترانکینگ شبکه کامپیوتری را بشناسید.
✴️✴️ تماس با پشتیبان رایانه کمک برای عیب یابی و رفع مشکلات شبکه کامپیوتر و مودم: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
ابزارهای مورد نیاز برای نصب ترانک شبکه کامپیوتر و لپ تاپ
از جمله مهمترین ابزارهای مورد نیاز برای نصب ترانکینگ شبکه عبارت است از:
- کاتر
- تستر
- چسب
- استریپر
- انبردست
- خط کش T
- آچار پانچ
- کیت پروب
- پیچ گوشتی
- آچار سوکت زن
- پیچ و رولپلاک (Rawlplug)
اگر با ابزارهای مورد نیاز برای نصب و راه اندازی شبکه و کاربرد هر یک آشنایی ندارید مطالعه ی مقاله ی "معرفی ابزارهای مورد نیاز یک تکنسین شبکه" را از دست ندهید.

لوازم جانبی ترانکینگ کردن شبکه
وجود لوازم جانبی در ترانک یکی دیگر از تفاوتهای آن با داکتها میباشد از جمله متعلقات و اتصالات ترانکینگها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
زاویه داخلی: برای اتصال ترانک در گوشه های داخلی دیوار.
زاویه خارجی: قابل استفاده در بخش خارجی دیوار.
زاویه تخت: مناسب برای نصب دو ترانک بصورت قائم بر روی سطحی صاف.
اتصال (درزگیر): اتصال دو ترانک به یکدیگر.
مسدود کننده (ته بند): انسداد ابتدا و انتهای ترانک.
درب ترانکینگ: قرارگیری بر روی بدنه ی ترانک و محافظت از کابلها.
سه راهی: به جهت برقراری انشعاب در مسیر ترانک.
کادر ماژول: قابل نصب بر روی بدنه ی ترانک بمنظور قرار دادن کلید و پریز.

آموزش نصب ترانکینگ شبکه (به صورت قدم به قدم)
بعد از خرید ترانک ، متعلقات آن و ابزارهای مورد نیاز برای نصب لازم است مراحل ذیل را به ترتیب انجام دهید:
اگر زمان تنظیم کارت شبکه با مشکل روبرو شدی مطلب آموزش تنظیمات کارت شبکه در ویندوز را مطالعه کنید.
پیدا کردن مسیر نصب ترانکینگ شبکه
اولین نکته ای که باید در نصب ترانک شبکه به آن توجه داشته باشید مشخص کردن مسیرهای نصب ترانک شبکه است توجه داشته باشید که برای انتخاب بهترین مسیر باید به نکات ذیل توجه داشته باشید:
بهتر است مسیر را به طریقی انتخاب کنید که میزان کابل کشی کوتاه تر شود.
بهترین مکان برای نصب ترانکینگ بخشی از ساختمان است که تردد در آن مکان کمتر باشد.
میتوانید ترانکینگ را در بخشهای پایینی دیوار نصب کنید تا چهره ی زیباتری داشته باشد.
توجه داشته باشید که ترانک شبکه را در بخشی نصب کنید که در معرض حرارت، رطوبت، نور خورشید، ضربه و فشار نباشد.

اندازه گیری ترانکینگها
در این مرحله از نصب ترانک شبکه باید مسیرها را بدرستی اندازه گیری کرده و بدانید به چه اندازه ترانک نیاز دارید در صورت اشتباه امکان دارد مجبور شوید از ترانکهای چند تکه استفاده نمایید.
✴️✴️ تماس با پشتیبان رایانه کمک برای عیب یابی و رفع مشکلات شبکه کامپیوتر و لپ تاپ: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
نصب بدنه ی ترانک
اکنون نوبت به نصب بدنه ی اصلی ترانک شبکه است برای این کار باید از پیچ و رولپلاک استفاده کرده و بدنه ی اصلی ترانک را طبق مسیر مشخص شده و اندازه گیریهای انجام شده بر روی دیوار نصب کنید.

نصب پارتیشن ترانک
در این مرحله باید کابل کشی را انجام دهید بهتر است ابتدا پارتیشنهای ترانک را متصل کنید همانطور که میدانید پارتیشن ترانکینگ قطعه ای است که بمنظور جداسازی بخشهای مختلف ترانک استفاده میشود و مانع از برخورد کابلها به یکدیگر شده و از تداخل الکترومغناطیسی و نویز جلوگیری میکند، در واقع پارتیشن نظم بیشتری در ترانک ایجاد میکند.
با قرار دادن پارتیشن ترانک میتوانید کابلها را بصورت صحیح در جای خود قرار دهید، در این مرحله لازم است کابلها را در بخشهایی که برای کلید و پریز، کیستون و... در نظر گرفته اید متصل کنید.

طریقه نصب پریز برق
امکان نصب پریز برق داخل داکت به دلیل کوچک بودن داکتها وجود ندارد و متاسفانه داکتهای پریزدار در بازار موجود نیستند اما برای نصب و اتصال پریز به ترانکینگ لازم است نصب بر روی فریم ترانک انجام شود اما برای قرار دادن کیستونها در ترانک نیاز به فیس پلیت بوده که در مدلهای باریک و پهن به صورت تک پورت یا دو پورت تولید و عرضه میشود.
به جهت نصب اتصالات و کابل و سیمهای برق به ابزارهای مختلفی مانند آچارپانچ، آچار سوکت زن، آچار استریپر و... نیاز خواهید داشت. در آخر حتما با استفاده از تستر از سالم بودن کابلهای ورودی و خروجی مطمئن شوید.

بعد از پایان نصب پریز تلفن ، برق، کیستون و دیگر بخشها باید درب ترانک را بسته و بخشهای ورودی و خروجی را برش بزنید، بعد از بستن درب نیز نوبت به اتصال زاویه و سه راهیها رسیده و باید به نوعی آنها را به درب متصل کنید که کاملا اتصال داشته و جدا نشود. در آخر نیز لازم است بخشهای انتهایی ترانکینگ را با استفاده از مسدود کننده ها ببندید.
میدونی شبکه وایرلس چیه؟ مزیت هاش چیه؟ و چرا همه شرکتهای از اون استفاده میکنن؟ پیشنهاد میکنم مقاله شبکه وایرلس چیست را از دست ندید.
نکات مهم در نصب ترانکینگ شبکه
لازم است به جهت داشتن یک نصب خوب و بدون نقص به نکات ذیل توجه داشته باشید:
رنگ ترانک و کابلها را متناسب با دکوراسیون اتاق انتخاب نمایید.
حتما از پارتیشن در داخل ترانک استفاده کرده تا کابلها نظم بیشتری داشته باشند.
لازم است طول کابل داخل ترانکینگ از طول ترانک بیشتر باشد تا کابلها دچار خرابی نشوند.
سعی کنید برای خرید ترانک شبکه و متعلقات آن به سراغ برندهای معتبر و اورجینال بروید.
نصب ترانکینگ شبکه را به نحوی انجام دهید تا در صورت نیاز بتوانید براحتی آن را گسترش دهید.
ترانک را بر روی دیوار پیچ کرده و بهتر است از چسب برای نگه داشتن ترانکینگ شبکه استفاده نکنید.
ورودی و خروجی ترانک باید در بخشی قرار داشته تا به راحتی به آنها دسترسی داشته باشید.
بهتر است ترانک را در پایینترین ارتفاع یا بر روی قرنیز دیوار نصب نکنید چرا که در معرض ضربه بوده و ممکن است بر اثر برخورد جارو یا تی از جای خود کنده شود، بهترین ارتفاع برای نصب ترانک 30 تا 40 متر از زمین می باشد.

سخن پایانی:
نصب ترانکینگ شبکه یکی از مراحل نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری بوده که در عین سادگی نیاز به تخصص کافی دارد در غیر اینصورت میتواند بر روی کیفیت شبکه تاثیر منفی گذاشته و شما را دچار مشکل کند، ما در این مقاله سعی کردیم به نکات مهمی که در آموزش نصب ترانکینگ شبکه لازم است به آنها توجه کنید بپردازیم، امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد.
چنانچه با سوال یا مشکلی در هر یک از مراحل نصب ترانکینگ شبکه مواجه شده که پاسخ را در این مقاله پیدا نکرده اید میتوانید از طریق شماره های 9099071540 یا 0217129 با کارشناسان رایانه کمک تماس گرفته و با راهنماییهای متخصصین این مجموعه مشکل خود را رفع کنید.