❓داستان سرایی یا استوری تلینگ چیست؛ قصه گویی در محتوا
❓نقش استوری تلینگ (داستان سرایی) در موفقیت استراتژی های بازاریابی چیست؟
داستان سرایی یا استوری تلینگ در استوری میتواند باعث افزایش تعامل در استوری اینستاگرام شود، حتما خود شما هم پیش آمده که در رابطه با یک سریال و یا فیلم درگیر موضوع فیلم شده باشید و هر بار منتظر قسمت بعد باشید که بتوانید ببینید چه اتفاقی افتاده است، هر چند که میدانیم این درگیر شدن دلایل زیادی دارد اما یکی از دلایلی که ما را درگیر فیلم و سریال ها میکند داستان سرایی و قصه گویی است که ما را درگیر داستان میکند ، اما سوالی که برای شما به وجود آمده این است که چطور میتوانیم از این داستان سرایی در تولید محتوای اینستاگرام استفاده کنیم تا محتوای جذاب تری ایجاد کنیم ،در این مقاله که از طرف پشتیبان های اینستاگرام برای شما عزیزان نوشته شده این موضوع را به صورت کامل بررسی میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
✴️✴️ رفع مشکلات کامپیوتری با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

آنچه در این مقاله می خوانیم:
✅ Storytelling و یا استوری تلینگ چیست؟
✅لزوم استفاده از داستان سرایی یا استوری تلینگ در تولید محتوا
✅آیا تولید محتوا با داستان سرایی در موفقیت بازاریابی نقش دارد؟
✅برای یک استوری تلینگ خوب چه نکاتی را لازم است رعایت کنیم؟
✅چطور میتوانیم داستان سرایی کنیم ؟
✅کدام استوری تلینگ ها موفقیت بیشتری دارند
✅پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با داستان سرایی یا استوری تلینگ چیست؛ قصه گویی در محتوا
✅سخن آخر

Storytelling و یا استوری تلینگ چیست؟
سوال اغلب کاربران این است داستان سرایی چیست؟ و چگونه یک داستان خوب بنویسیم؟
داستان سرایی و یا Storytelling در تولید محتوا میتواند تعریف های مختلفی داشته باشد ، شما از این طریق میتوانید با هنری که به خرج میدهید المان هایی را ایجاد میکنید که از المان ها و یا کلمات و اقداماتی که انجام میدهیم داستانی را برای تحریک کردن و برانگیخته کردن احساسات کاربران استفاده میکنیم، داستان سرایی در واقع مفهومش در نام خودش ذخیره شده ، یعنی گفتن داستان، ما با استفاده از این داستان با مخاطبین خود ارتباط برقرار میکنیم و نرخ تعامل پست ها و استوری های اینستاگرام خود را افزایش میدهیم.
برخی مواقع میتوانیم با یک استوری ، یک فیلم و یا یک متن تنها شما میتوانید یک موضوعی را به مخاطب خود انتقال دهید اما اگر میخواهید کاری کنید تا مخاطبان تا انتهای محتوای تولید شده از طرف شما همراه شما بیآیند از استوری تلینگ استفاده کنید.
لزوم استفاده از داستان سرایی یا استوری تلینگ در تولید محتوا
زمانی که ما تولید محتوای اینستاگرام با داستان سرایی انجام میدهیم باعث میشود مخاطب درگیر محتوای جذاب که ساخته اید میشود، این روش باعث میشود که شما مخاطب خود را درگیر محتوا کنید، البته اینکه بتوانید اینکار را انجام دهید شرط دارد و آن هم این است که بتوانید به درستی استوری تلینگ را پیاده سازی کنید ، لازم است این را در نظر داشته باشیدکه مخاطب شما به دنبال چه چیزی است، چه کاری و چه داستانی میتواند در این زمینه برای مخاطب شما گیرایی داشته باشد، و در نهایت داستانی مطابق با سلیقه اکثر افرادی که در پیج شما هستند بسازی و انتشار دهید. از مزایای استفاده از داستان سرایی در اینستاگرام این است که شک نکنید که داستانها عامل اصلی افزایش فالور در اینستاگرام به شمار میرود، برای مثال شما میخواهید در رابطه با یک مشکل کامپیوتری صحبت کنید میتوانید داستانی طراحی کنید که یکی از دوستان شما با این ارور مواجه شده و شما در تلاش برای حل این مشکل با موانعی عجیب رو به رو میشوید و در نهایت یادتان میوفتد که میتوانید برای حل مشکل کامپیوتری خود با رایانه کمک تماس بگیرید به همین راحتی میتوانید یک داستان جذاب طراحی کنید، در این داستان هر چه موانع پیش آمده جذاب تر باشد هیجان داستان ما بیشتر و بیشتر میشود و گیرایی داستان برای مخاطبین نیز بیشتر میشود.
زمانی که به درستی از داستان سرایی استفاده میکنیم خیلی واضح تر و شفاف تر پیام محتوای خود را میتوانیم به مخاطبین انتقال دهیم، در داستان این امکان وجوددارد که استدلال های خود را بیان کنید و همچنین از آنها دفاع کنید، خیلی مفاهیمی که سخت فهمیده میشوند را میتوانیم به راحتی با داستان انتقال دهیم، و تمام اینها باعث میشود که پست های پیج ما بیشتر دیده شود و در نهایت ورودی بیشتری داشته باشیم
نکته ای میخواهم در اینجا به شما بگویم این است که این داستان سرایی فقط مربوط به اینستاگرام و تولید محتوای اینستاگرام نیست بلکه شما میتوانید برای هر نوع تولید محتوایی از این تکنیک استفاده کنید برای مثال میتوانید مطالب وب سایت خود را به صورت داستانی بنویسید تا خوانندگان راحت تر این مطالب را بخوانند و درگیر محتوای جذاب شما شوند.

آیا تولید محتوا با داستان سرایی در موفقیت بازاریابی نقش دارد؟
همانطور که میدانید یکی از استراتژی های بازاریابی این است که بتواند به نوعی توجه مخاطبین را جلب کند و کار کند که مخاطب به همراه این جلب توجه محصولات و خدماتی را از شرکت مورد نظر خریداری میکند، حال سوال این است که نقش استوری تلینگ (داستان سرایی) در موفقیت استراتژی های بازاریابی چیست؟فرض کنید من در حال فروش یک بیمه باشم میتوانم از دیگر شدن یکی از مشتری ها با یک مشکل و هیجان دادن به این ماجرا یک داستانی را بنویسم و در نهایت مخاطب خود را سوق دهم به خرید یک بیمه شاید در انتهای این داستان مخاطب من اون لحظه بیمه رو خریداری نکند اما این داستان را به این راحتی ها فراموش نمیکنه و اگر چندین بار محتوایی از من ببیند نام برند من یادش خواهند ماند، و در نهایت از خدمات این شرکت استفاده میکند. این نمونه داستان برند را گفتم تا به این نکته توجه کنید از آنجایی که خیلی از افراد عاشق داستان هستند ما با استفاده از داستان سرایی میتوانیم تمرکز، توجه، احساسات، حواس و ذهن مخاطب را درگیر کنیم تا به فکر فرو برود و همراه ما بماند. در همین حین میتوانید محصولات و خدمات خود را به بهترین شکل معرفی کنیم و کاری کنیم تا در نهایت اقدام موردنظر ما را انجام دهند.
برای یک استوری تلینگ خوب چه نکاتی را لازم است رعایت کنیم؟
برای اصول داستان سرایی خوب که منجر به فروش بیشتر در کسب وکار شود و از طرفی باب میل مخاطب باشد چهارچوب کاملا مشخصی وجود ندارد. در حقیقت برای تولید محتوا به صورت استوری تلینگ ما نمیتوانیم بگوییم کدام خوب است و کدام بد و در بسیاری از مواقع کاملا سلیقه است برای مثال برخی به داستان های طنز علاقه مند هستند و برخی دیگر خیر اما چیزی که مهم است خلاقیت داشتن و طنز پردازی در کنار القای مفاهیم سخت میتونه مخاطبین را به داستان های ما علاقه مند کند
چگونه میتوانیم یک داستان خوب بنویسیم؟ در ادامه نکاتی که برای نوشتن یک داستان خوب نیاز داریم می گوییم.
نکته ای که قبل از شروع کردن story telling لازم میدانم بیان کنم این است که قبل از شروع تولید محتوا به صورت داستان حتما سن و جنسین مخاطبین خود را با توجه به محتوای مورد نظر در نظر بگیرید و با توجه به این شرایط محتوایی ایجاد کنید که باب میل این دسته از افراد باشد
داستان خود را آموزشی بنویسید : زمانی که مخاطب در حال دیدن یا مطالعه داستان نوشته شده از طرف ما است نیاز است که چیزی از این داستان کسب کند برای مثال اگر من بخواهم یک حیوان را بفروشم داستانی مبنی از طرز نگهداری این حیوان مینویسم و موردی را به مخاطب خود اموزش میدم و در این حین حیوان مورد نظر را برای فروش معرفی میکنم.

سرگرم کننده بودن استوری تلینگ:
یکی از نکاتی که لازم است در تولید محتوا به صورت داستان در نظر داشته باشیم این است که این داستان درست مانند فیلم های سریالی سرگرم کنندگی داشته باشد یعنی مخاطب هم سرگرم شود و هم مشتاق دیدن قسمت های بعد داستان مورد نظر
شوخ طبعی : همانطور که در بالاتر اشاره کردیم داستان شما اگر کمی همراه با شوخ طبعی باشد میتواند بیشتر مخاطب را جذب خود کند حتما تمام ما یک پیج طنز را دنبال میکنیم پس شوخ طبعی همراه با اموزش میتواند داستان های قشنگی را بسازد
داستان های به یاد ماندنی :
کارهایی مثل ساختن یک قهرمان و یا یک کاراکتر خاص در داستان ها میتواند منجر به ، به یاد ماندنی شدن داستان شود این ویژگی را حتما در داستان سرای برای تولید محتواهای اینستاگرام رعایت کنید میتواند بسیار در جذب کردن مخاطبین کمک کننده باشد. فراموش نکنید داستان سرایی مهمترین گام در اینستاگرام مارکتینگ می باشد.
داستان لازم است سازمان یافته باشد :
برای داستان سرایی از یک سازمان یافتگی استفاده کنید، بهترین نوع داستان ها از یک سازمان یافتگی خاصی پیروی میکند که مخاطبان به راحتی پیام داستان را دریافت میکنند و همچنین درگیر داستان میشود و زمان از دست او خارج میشود تا شما را دنبال کند
یک پیام اصلی برای هر داستان در نظر بگیرد
چه فرقی دارد که من یک ساعت حرف میزنم و یا یک دقیقه! تیز و برنده بنویسید پیام اصلی شما لازم است در حین تولید محتوا به مخاطب القا شود حتی اگر این پیام در بک گراند محتوای شما قرار گرفته باشد اما اگر شما ندانید از چه مینویسید و پیام اصلی شما چیست این داستان سرایی به چه درد میخورد؟ پس داستان خود را بر پایه یک پیام اصلی بیان کنید.
فراگیر باشد : زمانی که داستان سرایی میکنید به این نکته توجه کنید که این داستان برای تمامی خوانندگان شما مناسب باشد و حتما مرتبط با درصد بیشتری از خوانندگان خود محتوای خود را تولید کنید ، اگر این چنین باشد و شما از اتفاقات و رویدادهایی صحبت کنید که افراد بیشتری تجربه کرده باشند میتوانید بیشتر آنها را درگیر محتوای خود کنید.

چطور میتوانیم داستان سرایی کنیم ؟
اینکه چگونه میتوانیم یک داستان خوب بنویسیم؟ سوالی است که در شروع برای شما مطرح می شود. برای داستان سرایی لازم است فرایندی را دنبال کنید تا داستان های شما خوانده شود و شنیده شود اگر در مسیر درستی حرکت کنیم معمولا خواننده های محتوای ما واکنش خوبی نشان خواهند داد و با ما ارتباط و تعامل برقرار میکند. داستان سرایی در بازاریابی شیوه موثری است. یکی از موفق ترین کمپانی ها از نظر اینکه در بازاریابی خود از داستان سرایی استفاده کرد کمپانی GoPro است که از سال 2002 شروع به فعالیت کرده است این کمپانی در زمینه انواع دوربین های همه کاره و اکشن شروع به کار کرده است و یکی از موفق ترین داستان سرا ها بوده است.
اگر شما سری به کانال یوتیوب شرکت گوپرو بزنید بیش از 4 میلیون مشترک را میبینید که از دیدن داستان های مرتبط با این کمپانی لذت میبرند
اما برای داستان سرایی یک سری فرایند پشت سر هم را لازم است رعایت کنیم که در ادامه به شما میگوییم :
استراتژی داشته باشید :
تا به حال هیچ کاری را ندیدم که بدون استراتژی موفق شود، زمانی که شما قصد استوری تلینگ دارید قبل از شروع لازم است بدانید استراتژی شما از این داستان سرایی برای تولید محتوا چیست ؟ در یک استراتژی درست موارد زیر را رعایت میکنیم :
- موضوع رو درست انتخاب کنید
- مخاطبین هدف شما چه کسازی هستند
- در داستان خود شخصیت سازی قوی داشته باشید
- مشکلات و نیاز های مخاطبین هدف خود را در نظر بگیرید
- مخاطبین هدف با چه چالش ترندی رو به رو هستند
مخاطب خود را بشناسید
اگر الان قصد یک تولید محتوا دارید بدون تردید در قدم اول باید بدانیم برای چه کسی با چه پرسونای شخصیتی قرار است تولید محتوا کنید از مخاطبین خود یک پرسونا بسازید یعنی پیش خودتان شخصیتی طراحی کنید که جامعه هدف شما می باشد. این شخصیت چه ویژگی هایی دارد، سلایقش چیست، نیاز های او چه چیزهایی میتواند باشد، برای رسیدن به خواستش چقدر حاضره هزینه پرداخت کنه این کار اثر بخشه چرا که من با در نظر گرفتن تمام این موارد داستانی را میگویم که باب دل مخاطب من است.
یک رسانه درست انتخاب کنید
شما لازم است بدانید مخاطبین هدف شما کجا هستند یعنی ممکن است مخاطبین شمادر یوتیوب باشند و در اینستا نباشند و یا برعکس و یا نه مخاطبین هدف شما صرفا در سرچ های وب سایت ها حضور دارند پس لازمه یک مدیا و رسانه درست را برای داستان سرایی به مخاطبین هدف خود انتخاب کنید.
نوع داستان خود را مشخص کنید :
این داستان در چه فضایی قرار دارد؟ از موفقیت ها و شکست ها میگوید یا داستان مشتری های شما را بیان میکند؟ پیشنهاد ویژه و هیجان انگیز است و یا میخواهید فقط پیامی از وجود کالا یا خدمات خود به کاربر ها ارائه دهید هم اینها نوع داستان شما را مشخص میکند.
دعوت به اقدام کنید
هر داستانی نیاز دارد که اگر قرار است از مخاطبین خود تعاملی را دریافت کنیم از آنها دعوت به انجام یک اقدام کنیم، تمام هدف ما از درگیر کردن مخاطب رسیدن به یک اقدامی از طرف کاربر است ، حال گاهی این اقدام صرفا یک تعامل برقرار کردن است که سود ما هم در این برقراری تعامل است و یا نه خرید محصول یا خدمات ما میواند یک اقدام باشد خیلی حساس و دقیق لازم است مخاطب را به سمت انجام یک اقدام یا اصطلاحا کال تو اکشن هدایت کنید تا کاری که شما میخواهید را انجام دهد.
کدام استوری تلینگ ها موفقیت بیشتری دارند
تمامی نکاتی که لازم بود به شما بگویم را گفتم متوجه شدین که با چه استراتژی لازم است استوری تلینگ را انجام دهید و محتوای خود را تولید کنید اما چند نکته مهم را در اینجا برای داستان سرایی در استوری به شما میگویم :
کاری انجام دهید که مخاطب کاملا با داستان شما همذاتپنداری کند، شخصیتها و موقعیتها آن را درک کند و بتواند همراه با آنها پیش بیآید.
لازم است شما همه حواستان به مخاطب باشد. تلاش کنید علاوه بر اینکه جلب توجه میکنید ، با او رابطه عاطفی داشته باشید و به سوالاتش پاسخ دهید.
مخاطب خود را با داستان های خود درگیر کنید که نتواند چشم از داستان شما بردارد و پیام داستان را بگیرید
لازمه ساختار اصولی داستان را رعایت کنید، به موقع فراز و فرود داشته باشید، یکپارچه و منسجم بنویسید و تعلیق را فراموش نکنید.

پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با داستان سرایی یا استوری تلینگ چیست؛ قصه گویی در محتوا
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با داستان سرایی یا استوری تلینگ چیست؛ قصه گویی در محتوا پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
فرآیند یک داستان سرایی در تولید محتواچیست؟
- برای اینکه داستان شما جذاب باشد بهتراست یک مسیر درست را طی کنید که پیشنهاد ما این است است ابتدا استراتژی داشته باشید و مخاطب را بشناسید سپس پیام اصلی را مطرح کنید. نوع داستان و دعوت به افدام را فراموش نکنید.
مشخصات یک داستان خوب چیست؟
- داستان ها با توجه به نظر مخاطب سنجیده می شوند. یک داستان خوب سرگرم کننده و آموزشی ایت. و فراگیر و سازمان یافته است به طوری که به اعلب خوانندگان ربط دارد و پیام اصلی را نیز مطرح می کند. به طوریکه در ذهن ها ماندگار باشد.
نقش استوری تلینگ (داستان سرایی) در موفقیت استراتژی های بازاریابی چیست؟
قسمت قابل توجهی از استراتژیهای بازاریابی، تمرکز ویژهای روی جلب توجه مخاطبان، برطرف کردن نیازهایشان و همراهی با مخاطب قرار دارد. بنابراین یکی از بهترین روشها برای اینکه بتوانید با محتوای خود تمام موارد گفته شده را پوشش دهید این است که از داستان سرایی بهره ببرید.

سخن آخر
در این آموزش در رابطه با استوری تلینگ و یا داستان سرایی در تولید محتوای اینستاگرام با هم یاد گرفتیم به قسمت بالاتر این مطلب بروید نمونه ای از داستان سرایی را خواهید دید " کمپانی GoPro است که از سال 2002 شروع به فعالیت کرده است این کمپانی در زمینه انواع دوربین های همه کاره و اکشن شروع به کار کرده است و یکی از موفق ترین داستان سرا ها بوده است.
اگر شما سری به کانال یوتیوب شرکت گوپرو بزنید بیش از 4 میلیون مشترک را میبینید که از دیدن داستان های مرتبط با این کمپانی لذت میبرند "
این قسمت به شما گفت این شما تنها نیستید که از این روش قصد دارید استفاده کنید آدمهای موفق دیگری هم اینکار را انجام داده اند و چه بسا نتیجه گرفتند
امیدواریم این مقاله برای شما مفیده بوده باشد ، همانطور که میدانید شرکت رایانه کمک یک شرکت خدمات کامپیوتری و تلفن همراه است که به صورت تلفنی میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشد و سوالات خود را از آنها بپرسید برای تماس با رایانه کمک شماره هوشمند 9099071540 را از طرق تلفن ثابت شماره گیری کنید و برای تماس از طریق موبایل شماره اعتباری 0217129 را در اختیار دارید
همچنین میتوانید هر سوال در رابطه با اینستاگرام داشته باشید و هر گونه مشاوره ای نیاز داشته باشید از همکاران ما بگیرید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.