امروزه اگر به هر فروشگاه زنجیرهای در دنیا بروید، متوجه حضور دستگاه های بارکد خوان در قسمت صندوق فروشگاه میشوید. در زمان قدیم متصدیان که در فروشگاه های بزرگ مشغول به فعالیت بودند، باید با استفاده از ماشین حساب یا کامپیوتر به محاسبات اجناس خریداری شده توسط مشتریان میپرداختند ، که همین موضوع باعث اتلاف وقت بسیاری از مشتریان درون فروشگاه میشد؛ حتی امکان خطا فروشندگان در طول حساب کردن اجناس وجود داشت. اما امروزه با ساخت دستگاه های بارکدخوان اوضاع بسیار فرق کرده است.
با روی کار آمدن دستگاه های بارکدخوان ها ، فروشندگان میتوانند بدون هیچ خطا و معطلی به محاسبه اجناس خریداری شده توسط مشتریان بپردازند. به طور کلی وظیفه دستگاههای اسکنر، خواندن و پردازش خطوط بارکد بر روی اجناس متفاوت است.
از این رو میتوان گفت، امکانات دستگاههای بارکدخوان فقط برای قسمت صندوق در فروشگاهها نبوده و میتوان از آن در انبار ها برای شماره گذاری کالاهای متفاوت استفاده کرد. اگر شما هم علاقه به داشتن اطلاعات بیشتر در مورد بارکدخوان ها چگونه کار میکنند و یا چگونه میتوانیم بارکدخوان را به کامپیوتر متصل کنیم دارید، پیشنهاد میکنم با تیم فنی رایانه کمک تا پایان مطلب " اتصال بارکدخوان به کامپیوتر " همراه باشید.
آموزش نصب پرینتر وایرلس
روش های اتصال بارکد خوان به کامپیوتر
نحوه راه اندازی دستگاه بارکد خوان بسیار راحت می باشد همانطور که در بالا به آن پرداختیم وظیفه بارکدخوان ها، خواندن و پردازش بارکد های مختلف روی اشیاء و وسایل مختلف است.
پس از این رو باید به یک وسیله دیگر مانند کامپیوتر یا HMI متصل باشند تا اطلاعات بارکد روی اقلام را به آن منتقل کنند. این انتقال اطلاعات باعث میشود که مشخصات و قیمت محصول مورد نظر در مانیتور کامپیوتر یا HMI نمایش داده شود در نتیجه اپراتور میتواند مشخصات محاسبه قسمت محصول مورد نظر را انجام دهد یا فقط این مشخصات را مشاهده کنید. برای اتصال بارکد خوان به کامپیوتر معمولا از دو روش باسیم یا به صورت وایرلس (البته اگر دستگاه بارکدخوان را پشتیبانی کند ) استفاده میکنیم.

اتصال و راه اندازی اسکنر بارکد ( از طریق سیم )
دستگاه های بارکدخوان مختلف، هر کدام برای خود روش اتصال و نصب متفاوتی دارند اما قسمتی که در تمام آن ها مشترک است، اتصال اسکنر از طریق سیم های مربوطه به کامپیوتر میباشد.
به همین خاطر همه اسکنرها از طریق یک کابل برق به منبع انرژی، و از طریق دو یا چند کابل دیگر به کامپیوتر متصل میشوند. پس از باز کردن جعبه بارکدخوان، ابتدا از سالم بودن تمامی وسایل و قطعات درون آن اطمینان حاصل فرمایید. سپس کابل برق دستگاه را به کارت خوان متصل کنید. اکنون کابل دیگر را به یکی از USB های کامپیوتر خود متصل کنید.
حال برنامه مورد نظر دستگاه کارت خوان که بر روی یک دیسک است، بر روی کامپیوتر خود نصب کنید، پس از نصب شدن نرم افزار بر روی کامپیوتر به صورت خودکار کارتخوان را شناسایی میکند. حال دستگاه برای استفاده آماده شده است.
نکته : اگر در نحوه نصب بارکد خوان به کامپیوتر به مشکل خاصی برخورد کردید، میتوانید از دفترچه راهنمای آن استفاده کنید. یا شرکت رایانه کمک تماس گرفته تا کارشناسان رایانه کمک شما را در رفع این مشکل یاری کنند.
آموزش نصب پرینتر

نحوه ی راه اندازی دستگاه بارکد خوان های به صورت بیسیم ( وایرلس )
نصب دستگاه بارکد خوان روی کامپیوتر : بسیاری از بارکدخوان های جدیدی که امروزه وارد بازار میشوند، از قابلیت وایرلس هم پشتیبانی میکنند. بارکدخوان های بیسیم به دو قسمت تفنگی و پایه تقسیم میشوند، که قسمت پایه به کامپیوتر متصل شده و تنفگی به صورت فناوری بیسیم به پایه متصل میگردد.
از این رو میتوان بارکدخوان را به صورت آزادانه در قسمت های مختلف جابهجا کرد. بارکدخوان مدل qm2131 به دلیل رابط کاربری آسان یکی از پرفروش ترین بارکدخوان های بیسیم در درون ایران است، همچنین از بارکد خوان qm2131 میتوان در دو بخش انبار و صندوق فروشگاه استفاده کرد.
نحوه راه اندازی و اتصال بارکدخوان qm2131 به کامپیوتر
طریقه کار با دستگاه بارکد خوان qm2131 به صورت زیر است :
ابتدا درپوش پلاستیکی زیر پایه دستگاه را جدا کنید. حال کابل برق و پورت های مربوطه را با دقت به دستگاه متصل کنید. پس از متصل نمودن پورت ها مجددا درپوش پلاستیکی آن را متصل نمایید.

اکنون آداپتور برق را به پریز متصل کنید تا برق وارد دستگاه شود.

بارکدخوان را به کامپیوتر متصل کنید.
در مرحله بعد باید به ست set ) ( کردن پایه و تفنگی بارکدخوان بپردازید. این کار برای انتقال اطلاعات به صورت وایرلس است. برای انجام این کار ابتدا دفترچه راهنمایی دستگاه خود را باز کرده و بارکد تنظیمات ریست آن را اسکن کنید، پس از اسکن بارکد مورد نظر، تفنگی را بر روی پایه خود قرار دهید تا تنظیمات جدید بر روی آن اعمال گردد.
دستگاه بارکدخوان چگونه کار میکند؟
اگر بخواهیم به صورت دقیق با روش کار دستگاه های بارکدخوان آشنا شویم، باید با تمامی قطعات سخت افزاری درون آن آشنا باشیم. اصولاً تمامی بارکدخوان ها از سه بخش اصلی ( حسگر مخصوص ،سیستم روشنایی و مبدل های رمزگشا ) تشکیل شده اند.
زمانی که نور سنسور دستگاه ( که بیشتر به رنگ قرمز یا سبز هستند ) را بر روی بارکد میگیرید. حسگر موجود درون بارکدخوان نور منعکس شده از بارکد موجود را دریافت میکند، سپس این انعکاس توسط حسگر های درون آن تبدیل به یک سیگنال آنلالوگ مخصوص میشود که فقط برای قسمت رمزگشا دستگاه قابل فهم است. چیپست دیکودر ( رمزگشا ) سیگنال های آنالوگی دریافتی را رمزگشایی کرده و آن را تبدیل به نوشتار اسکی میکند.
نکته : کد اسکی یک نوع کد استاندارد اعداد و حروف در علم کامپیوتر است.
این نوشتار به فرمت و قالب استاندارد تبدیل شده و از طریق کابل USB به حافظه رم دستگاه انتقال مییابد، سپس در مانیتور کامپیوتر مبلغ مورد نظر کالا، نمایش داده میشود.
برخی مشکلات بارکد خوان ها و نحوه رفع آنها
همان طور که میدانید امکان خرابی در تمامی دستگاه های الکترونیکی وجود دارد. دستگاه های بارکدخوان هم از این قاعده مستثنا نبوده و گاهی امکان دارد به مشکل خاصی برخورد کنند. اصولاً به دلیل ترافیک کاری بالا دستگاهای بارکدخوان امکان ایراد و خرابی آنها بالا بوده و ممکن است در بعضی مواقع به درستی وظیفه خود را انجام ندهند. در این قسمت بعضی ایرادات دستگاه های بارکدخوان را معرفی کرده و به رفع آن ها میپردازیم.
- سوال : بارکد خوان هیچ نوری از خود منتشر نمیکند؟
این مورد یکی از شایع ترین مشکلات در دستگاه های بارکدخوان است که ممکن است هر اسکنری با آن مواجه شود. برای حل این مشکل در بارکدخوان ها ابتدا سیم برق متصل به دستگاه را چک کنید و مطمئن شوید که به پریز متصل است و هیچ شکستگی و پارگی در سیم وجود ندارد، سپس همین فرایند را برای سیم متصل به کامپیوتر چک کنید که در میسر آن مشکلی وجود نداشته باشد.
حال پورت USB و PS دستگاه های خود را چک کنید امکان دارد مشکل از آنان باشد. ممکن است منبع انرژی کامپیوتر ( پاور ) قدرت کافی برای راه اندازی بارکدخوان را نداشته باشد، و در آخر امکان دارد که درپوش بارکدخوان سیمی شکسته باشد، که در این صورت باید با نمایندگی آن تماس بگیرید و موضوع را به آن ها گزارش دهید.
- سوال: کابل دستگاه به اسکنربارکدخوان متصل است، اما در هنگام خواندن بارکد هیچ عکس العملی از خود نشان نمیدهد.
دلیل این مشکل میتواند دو گزینه باشد، ابتدا این که سریال مد، از حافظه اسکنر پاک شده و یا به درستی تنظیم نشده است. برای مطمئن شدن از این موضوع ، یک بار دیگر سریال مد را طبق دستور العمل های دفترچه راهنما تنظیم کرده و دستگاه را دوباره چک کنید. اگر باز هم مشکل بارکدخوان رفع نشد ممکن است قسمت بارکدمحصول خط و خش داشته باشد و یا اگر تمامی محصولات به این صورت بود مشکل ممکن است سخت افزاری باشد.
- سوال : از اسکنر استفاده میکنم و به صورت طبیعی کار خود را انجام میدهد، اما جدیداً پس از شناسایی بارکد صدای زنگ نمیدهد. ممکن است به دلیل استفاده طولانی مدت از دستگاه ، اسکنر دچار خطا شده باشد. برای حل این مشکل کافی است یک بار صدای زنگ دستگاه را مجدداً خاموش و روشن کنید.
- سوال: پس از این که دستگاه بارکدخوان را به کامپیوتر متصل میکنم LED دستگاه شروع به چشمک زدن میکند و هیچ کالایی را اسکن نمیکند.
امکان دارد که دستگاه هنگ کرده باشد برای اطمینان از این موضوع ابتدا دستگاه را خاموش و از کامپیوتر جدا کنید، سپس دوباره به راه اندازی آن اقدام کنید. اگر همچنان مشکل پابرجا بود امکان دارد ایراد دستگاه سختافزاری باشد و باید با شماره خدمات پس از فروش دستگاه تماس بگیرید.
- سوال : نور LED دستگاه اسکنر را بر روی بارکد اجناس میگیرم ، اما هیچ فرایند خواندنی انجام نمیشود.
مانند سوال اول ابتدا چک کنید که کابل های متصل به دستگاه همگی سالم و به برق و کامپیوتر متصل هستند. حال از این موضوع مطمئن شوید که فاصله دهانه اسکنر تا بارکد بر روی وسیله بسیار دور و یا نزدیک نباشد.
دقت کنید که بعضی از اقلام یک لایه روغنی بر روی بارکد خود دارند که همین موضوع باعث میشود که در هنگام بازتاب، نور دچار شکستگی شده و به درستی به سنسور های دستگاه نرسد.
همچنین امکان دارد نور محیط بسیار زیاد بوده به طوری که دستگاه بارکدخوان نمیتواند به درستی وظیفه خود را انجام دهد. دقت کنید که خرابی یا پارگی در بارکد کالای مورد نظر وجود نداشته باشد، مطمئن شوید که سیستم کد باز است و به درستی عمل میکند؛ و در آخر ممکن است تنظیمات دستگاه بارکدخوان به مشکل برخورده باشد.
- سوال: در هنگام اسکن کردن نه LED دستگاه روشن میشود و نه صدای زنگ آن به گوش میرسد.
این مشکل میتوان دو دلیل باشد. اولین دلیل این است که دستگاه بارکدخوان هنوز به درستی روشن نشده است ؛ و دومین دلیل آن، رابط خطوط داده ها به دلیل تماس ضعیف ، به درستی کار نمیکند.
برای حل این مشکلات بهتر است دستگاه بارکدخوان را به یک پریز دیگر متصل کرده و آن را روشن کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید، سپس دستگاه خود را ریست کرده و یک بار دیگر آن را تنظیم کنید.
سخن پایانی
اصولا دستگاه های بارکدخوان به دلیل کارایی بالا، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و امروزه به یکی از وسایل مهم در تمامی فروشگاه های دنیا تبدیل شده اند. امیدوارم که این مطلب برای شما سودمند واقع شده باشد چنانچه در خرید دستگاه بارکد خوان برای کامپیوتر نیازمند مشاوره هستید از تیم رایانه کمک مشاوره بخواهید.
همچنین اگر در هر قسمت از آموزش اتصال بارکدخوان به کامپیوتر دچار مشکل سخت افزاری و نرم افزاری شدید، میتوانید با شماره های 9099071540 یا 0217129 تماس گرفته و از کارشناسان ما مشاوره تخصصی دریافت کنید. رایانه کمک با بیش از چندین سال تخصص در زمینه حل مشکلات کامپیوتری و تلفنی دارای بهترین کادر کارشناسان در زمینه مختلف است.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.