می خوای بدونی ماژول sfp چیه؟ یک قطعه سخت افزاری کوچک که سیگنال های دیجیتالی و به سیگنال های نوری تغییر می ده و با این کار باعث میشه سرعت اینترنت بیشتر بشه. ماژول sfp روی دستگاه هایی مثل روتر یا سوئیچ که پورت مخصوص براشون تعبیه شده قرار می گیرند.
🔴شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540☎️ و از طریق موبایل با شماره 📱0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
فهرست
✅ماژول SFP چیست؟
✅کاربرد ماژول SFP چیست؟
✅عملکرد ماژولهای SFP چگونه است؟
✅انواع ماژول های SFP
✅تفاوت ماژول SFP و SFP+ چیست؟
✅نحوه نصب ماژولsfp
✅چرا ماژول sfp سریعتر است؟
✅ماژول اس اف پی در چه شبکه هایی استفاده می شوند؟
✅آیا می توانیم از سخت افزار SFP در اسلات های SFP+ استفاده کنیم؟
✅سخن آخر
از سال های ابتدایی که استفاده از اینترنت فراگیر شد تا الان پیشرفت های زیادی در این زمینه و تجهیزات مربوط به اون شده که بیشتر این تغییرات حول محور یک اصل مهم یعنی "سرعت اینترنت " می چرخه، و تو دنیای امروز که تقریباً انجام همه کارها به اینترنت گره خورده سرعت اینترنت یک موضوع مهم محسوب میشه. یکی از تجهیزاتی که در این خصوص توسعه پیدا کرده ماژول SFPاست. اگر برات سوال ماژول SFP چیست؟ و دنبال جواب می گردی به خوندن مقاله ادامه بده و همراه من باش.
ماژول SFP چیست؟
کلمه SFP مخفف عبارت small form-factor pluggable است. یک قطعه الکترونیکی کوچک ، جمع و جور و قابل حمل که مستقیماً به پورت فیزیکی دستگاه شبکه وصل می شه و به عنوان عنوان فرستنده – گیرنده (Transceiver) می تونید ازش استفاده کنید. به طور کلی ماژول SFP سیگنال های دیجیتال رو به سیگنال نوری تبدیل می کنه، همانطور که میدونید سرعت نور بسیار بیشتر از سیگنال های دیجیتالی و همین موضوع باعث میشه تا سرعت انتقال داده با استفاده از ماژول SFP بیشتر باشه. خلاصه اینکه استفاده از این ماژول اس اف پی باعث میشه سرعت اینترنت بیشتر باشه و از افت کیفیت و قطع انتقال اطلاعات جلوگیری می کنه و همچنین برای انتقال اطلاعات در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می گیره و در مسافت های دور بسیار کاربردی است. در ادامه به کاربردهای ماژول SFP می پردازیم.

کاربرد ماژول SFP چیست؟
- اگر در عنوان انگلیسی SFP توجه کنید کلمه Small رو می بینید. به خاطر ابعاد کوچیک ماژول اس اف پی در جاهایی که مشکل کمبود فضا وجود داره بسیار پرکاربرد محسوب میشه.
- ماژول sfp امکان تنظیم شبکههای موجود رو بدون نیاز به بازطراحی کل زیر ساخت کابل فراهم میکنه.
- استفاده از ماژول اس اف پی مسافت انتقال اطلاعات را به طرز چشمگیری افزایش می ده.
- ماژول های فیبر نوری سبب تقویت سینگال و در نتیجه افزایش سرعت و کیفیت اینترنت می شند.
- ماژول های sfp مسیر انتقال اطلاعات را از طریق فیبر نوری ده ها کیلومتر افزایش می دهند.
عملکرد ماژولهای SFP چگونه است؟
در تعریف ماژول SFP گفتیم که یک قطعه سخت افزاری کوچک که باعث زیاد کردن و افزایش پهنای باند در سیستم شبکه می شه حالا یکم بیشتر راجع به انجام اینکار توضیح بدیم، این سخت افزار جمع جور به تجهیزات شبکه نظیر سوئیچ و یا روتر افزوده می شه و در پورت مخصوص خودش قرار می گیره .
البته توجه داشته باشید که اگر می خواهید کابل فیبر نوری رو به روتر متصل کنید، لازم حتماً از ماژول شبکه با اینتر فیس فیبر نوری استفاده کنید و یا اگر می خواهید اتصالات WAN را بین دو منطقه گسترش دهید؛ باید از ماژول شبکه WAN استفاده کنید.
پورتهای SPF معمولاً در سوئیچ اترنت، روترها، فایروال و NIC کارتها تعبیه می شند و زمانی که یه روتر یا سوئیچ می خرید استلات هایی که باید ماژول SFP شبکه رو داخل اون بذارید خالیه و باید ماژول مناسب رو تهیه کنید و در این قسمت قرار بدید. فرستنده گیرنده های SFP با طول موج های مختلف در یک فاصله مشخص کار می کنند و دارای انواع مختلف و متنوعی هستند. میدونستی برای راهنمایی در زمینه خرید ماژول SFPمی تونی با کارشناسای رایانه کمک مشورت کنی راه های تماس با ما شماره هوشمند9099071540 که از طریق تلفن های ثابت و همچنین شماره اعتباری0217129 از طریق موبایل یا تلفن ثابت با ما در ارتباط باشید
انواع ماژول های SFP
انواع مختلفی از ماژول های SFP وجود دارد که با طول موج های مختلف در فواصل مختلف کار می کنند. برخی از انواع اصلی ماژول های SFP عبارتند از:
- 1000BASE-T SFP: با رابط RJ45 طراحی شده و در هنگام کار بر روی کابل CAT5 از فاصله شبکه تا 100 متر پشتیبانی می کند.
- 1000BASE-SX SFP: یک SFP کوتاه برد چند حالته که بر روی فیبر LC چند حالته بر روی طول موج 850 نانومتری کار می کند و می تواند به فواصل تا 550 متر برسد.
- 1000BASE-LX SFP: برای انتقال در مسافت های طولانی استفاده می شود و از یک پیوند 10 کیلومتری پشتیبانی می کند که در طول موج 1310 نانومتری بر روی یک کابل LC تک حالته دوبلکس کار می کند.
- 1000BASE-EX SFP: می تواند مسافت 40 کیلومتری را از طریق کابل های LC دوبلکس تک حالته بدست آورد.
- 1000BASE-ZX SFP: از یک پیوند 80 کیلومتری روی کابل های LC دوبلکس تک حالته پشتیبانی می کند.
کاربرد ماژول SFP و SFP+ و SFP28
در ادامه عنوان انواع ماژول های SFP لازم این مورد رو اضافه کنیم که اگر سرعت بالا برای شما اولویت بهتر که از نسلهای جدیدتر ماژولهای فیبر نوری استفاده کنید ولی در مورد مسافت داستان متفاوت و ماژول SFP حداکثر تا ۱۵۰ کیلومتر، ماژول SFP+ تا ۸۰ کیلومتر و ماژول SFP28 تا ۱۰ کیلومتر رو پشتیبانی میکنند.یعنی اینکه نسل اول ماژول SFP در مسافت های طولانی کاربرد دارند.

تفاوت ماژول SFP و SFP+ چیست؟
اس اف پی مثبت نوع ارتقا یافته اس اف پی است. در تفاوت ماژول SFP و SFP+اولین نکته اینکه ماژول اس اف پی اندازه کوچکتری داره و مورد بعدی اینکه ماژول های اس اف پی اتا سرعت ۴.۲۵ Gbps را پشتیبانی می کند اما نوع اس اف پی پلاس تا سرعت ۱۶Gbps سرعت دارند.اگر سرعت بسیار بالا براتون مهم طبعاً ماژول اس اف پی مثبت انتخااب بهتری می تونه باشه.
نحوه نصب ماژول sfd
برای نصب ماژول فیبر نوری مراحل زیر رو لازم انجام بدید:
دستبند آنتی استاتیک (دستبندی که از ایجاد الکتریسیته ساکن جلوگیری می کنه) رو در مچ دست خود تون قرار بدید قفل اون رو محکم کنید تا مطمئن شوید که مچ آنتی استاتیک با پوست تماس خوبی دارد.
کانکتور ESD (سطح فلزی) رو متصل کنید.
قبل از قرار دادن ماژول SFP کابل های فیبر نوری را از پورت تعیین شده جدا نکنید.
محل ارسال (TX) و دریافت (RX) را مشخص کنید تا بتوانید ماژول Transceiver SFP را به راحتی شناسایی نمایید.
ماژول Transceiver را با دقت در داخل پورت مخصوص خود قرار دهید. ماژول را به صورت موازی با شکاف قرار دهید. دقت کنید هیچ شکافی بین لبه بالای ماژول و بالای شکاف وجود نداشته باشه.
·

نکته بعدی اینکه ماژول های Transceiver انواع مختلفی دارند و مکانیزم چفت و بست اون ها با هم فرق داره مثلا دارای چفت به سمت بالا (latch-up) یا چفت به سمت پایین (latch-down) باشند. ، از ماژولی استفاده کنید که دارای جهت چفت و بست مناسبی است.
اگر گرد و غباری روی کانکتور ماژول SFP وجود دارد آن را تمیز کنید و کابل رابط شبکه را به ماژول وصل کنید.
اگر LED سبز شود، پس دستگاه مورد نظر متصل شده است.
اگر LED قبل از سبز شدن به مدت حدوداً 30 ثانیه به رنگ زرد درآمد، ممکن است مشکلی در کابل یا آداپتور نصب شده وجود داشته باشد.
در صورت نیاز دستگاه مورد نظر را مجدد کانفیگ کرده و راه اندازی کنید.
چرا ماژول sfp سریعتر است؟
ماژولهای فیبر نوری سیگنال دیجیتال را به سیگنال نوری تبدیل میکنند. همین مسئله باعث میشود که شما سرعت و کیفیت بیشتری را تجربه کنید. چرا که در حالتی که اطلاعات با برق (در کابلهای مسی) یا به صورت بیسیم منتقل میشوند، سرعت شما بسیار کمتر از انتقال اطلاعات با سرعت نور است.
ماژول اس اف پی در چه شبکه هایی استفاده می شوند؟
ماژول SFP امروزه هنوز به عنوان یک استاندارد صنعتی توسط تولید کنندگان و ارائه دهندگان در سراسر جهان استفاده می شود. بیش از 20 سال است که در بسیاری از شبکهها مانند SONET، Gigabit Ethernet، Fiber Channel، PON و سایر استانداردهای ارتباطی، در صنعت کار میکند
آیا می توانیم از سخت افزار SFP در اسلات های SFP+ استفاده کنیم؟
در بسیاری از موارد، پورت +SFP اپتیک SFP را می پذیرد، اما سرعت به جای 10G به 1G کاهش می یابد. با این حال، اپتیک های SFP+ را نمی توان به پورت SFP وصل کرد، زیرا SFP+ از سرعت کمتر از 1G پشتیبانی نمی کند. علاوه بر این، تقریباً تمام پورت های SFP+ روی سوئیچ های سیسکو می توانند از SFP ها پشتیبانی کنند، اما بسیاری از پورت های SFP+ سوئیچ Brocade فقط از اپتیک های SFP+ پشتیبانی می کنند.

سخن آخر
در این مقاله به سوال ماژول SFP چیست؟ پرداختیم. اگر در خصوص اینترنت پرسرعت جستجو کنید حتماً اسم این ماژول رو می بینید تو این مقاله سعی کردیم به توضیحات لازم در این خصوص بپردازیم.اگر سوال و مشکلی در زمینه داشتید کافی با همکارای ما در مجموعه رایانه کمک تماس بگیرید تا در حداقل زمان به پاسخ درست برسید.
راه های تماس با ما شماره هوشمند9099071540 که از طریق تلفن های ثابت و همچنین شماره اعتباری0217129 از طریق موبایل یا تلفن ثابت با ما در ارتباط باشید.